Showing posts with label Testing. Show all posts
Showing posts with label Testing. Show all posts

Friday, November 18, 2011

Fresher opening in Subex Software

Experience:
0 Years
Location:
Bengaluru/Bangalore
Compensation:
Rupees 4,00,000 - 4,50,000
Education:
UG - B.Tech/B.E. - Any SpecializationPG - MCA - Computers
Industry Type:
Telcom/ISP
Role:
Testing Engnr
Functional Area:
Telecom Software
Posted Date:
20 Oct

Job Description

- Testing / Support

Desired Candidate Profile

- 2011 passout
- BE/Btech/MCA graduates
- Min. 65% aggregate
- Excellent communication skills
- Looking for candidates who has an offer awating DOJ

Wednesday, November 16, 2011

How to Fix Selenium popup alerts problem in Web Automation Testing


Selenium is popular framework that is being used with automation testing of webpages. But there is a problem that is being faced by the testing teams is it doesn’t support the handling of Popup or alert() boxes being called on onload() or onbeforeunload() event of browser. There’s workarounds exists like AutoIT etc. Special case seen for this is when we have Confirmation applied before navigating away from a page and selenium would fail to handle this and Automation will fail. One of my colleague was facing the same problem and he don’t want to use AutoIT. So I came with my own solution that can be used as fix and work well in handling the popups/alerts.
Environment: NUnit, Selenium, C#
The best way to deal with such alert box or popup is to use vbscript. It can identify the running window instance by its title and will send the “Enter” key to send ok.
The complete code for vbs will be:

Set oShell = CreateObject("WScript.Shell")
Set
 args = WScript.Arguments
arg1 = args.Item(0)
If oShell.AppActivate(arg1) Then
Wscript.Sleep 500
oShell.SendKeys "{ENTER}"
End 
If
Create a new vbs file copy & paste the above code save it.
Next step is to call the vbs file when you webpage is showing the alert/popup with ok/cancel (whatever) buttons. To call the vbs you need to change your methods calls in NUnit.
So create a function that can call the vbs as separate process asynchronously to open and wait for a while to open the page and alert box to appear. Copy and paste the below method code. The function will take title of the window as argument and call the vbs file. I’ve named the vbs file to auto.vbs here.
public Thread SimulateClickForConfirmation(string title)
{

//Simulate autoclick on IE windows
Thread th = new Thread(new ThreadStart(() => {
Thread.Sleep(1000);
Process script = new Process();
script.StartInfo.FileName = Environment.CurrentDirectory + "\\auto.vbs"
;
script.StartInfo.Arguments = title;
script.Start();
script.WaitForExit();
script.Close();
}));

th.Start();

return th;
}
Now you’ll call this function when you want to simulate the click for the alert or confirmation popup.
for e.g:
Thread th = pObj.SimulateClickForConfirmation(currentPage.Title);

//navigating away from the current page by clicking through selenium
selenium.Click(Someotherpage);

//abort the thread if previous statement gets executed
th.Abort();
This will activate the browser window and click on the alerts or confirmation box’s default button. I hope this would help our testing team facing such problems.

Wednesday, October 5, 2011

Selenium XPath Tutorial

Selenium


Selenium Interview Questions & Answers

Q1. What is Selenium?
Ans. Selenium is a set of tools that supports rapid development of test automation scripts for web based applications. Selenium testing tools provides a rich set of testing functions specifically
designed to fulfil needs of testing of a web based application.


Q2. What are the main components of Selenium testing tools?
Ans. Selenium IDE, Selenium RC and Selenium Grid


Q3. What is Selenium IDE?
Ans. Selenium IDE is for building Selenium test cases. It operates as a Mozilla Firefox add on and
provides an easy to use interface for developing and running individual test cases or entire test
suites. Selenium-IDE has a recording feature, which will keep account of user actions as they are
performed and store them as a reusable script to play back.


Q4. What is the use of context menu in Selenium IDE?
Ans. It allows the user to pick from a list of assertions and verifications for the selected location.

Q5. Can tests recorded using Selenium IDE be run in other browsers? 
Ans.
 Yes. Although Selenium IDE is a Firefox add on, however, tests created in it can also be run in other browsers by using Selenium RC (Selenium Remote Control) and specifying the name of the test suite in command line.

Q6. What are the advantage and features of Selenium IDE?
Ans. 1. Intelligent field selection will use IDs, names, or XPath as needed
2. It is a record & playback tool and the script format can be written in various languages including
C#, Java, PERL, Python, PHP, HTML
3. Auto complete for all common Selenium commands
4. Debug and set breakpoints
5. Option to automatically assert the title of every page
6. Support for Selenium user-extensions.js file



Q7. What are the disadvantage of Selenium IDE tool?
Ans. 1. Selenium IDE tool can only be used in Mozilla Firefox browser.
2. It is not playing multiple windows when we record it.

Q8. What is Selenium RC (Remote Control)?
Ans. Selenium RC allows the test automation expert to use a programming language for maximum
flexibility and extensibility in developing test logic. For example, if the application under test returns
a result set and the automated test program needs to run tests on each element in the result set, the
iteration / loop support of programming language’s can be used to iterate through the result set,
calling Selenium commands to run tests on each item. Selenium RC provides an API and library for each of its supported languages. This ability to use
Selenium RC with a high level programming language to develop test cases also allows the automated
testing to be integrated with the project’s automated build environment.

Q9. What is Selenium Grid?
Ans. Selenium Grid in the selenium testing suit allows the Selenium RC solution to scale for test suites
that must be run in multiple environments. Selenium Grid can be used to run multiple instances of Selenium RC on various operating system and browser configurations

Selenium


Selenium Interview Questions & Answers

Q10. How Selenium Grid works?
Ans. Selenium Grid sent the tests to the hub. Then tests are redirected to an available Selenium RC, which launch the browser and run the test. Thus, it allows for running tests in parallel with the entire test suite.

Q 11. What you say about the flexibility of Selenium test suite?
Ans. Selenium testing suite is highly flexible. There are multiple ways to add functionality to Selenium
framework to customize test automation. As compared to other test automation tools, it is
Selenium’s strongest characteristic. Selenium Remote Control support for multiple programming and
scripting languages allows the test automation engineer to build any logic they need into their
automated testing and to use a preferred programming or scripting language of one’s choice.
Also, the Selenium testing suite is an open source project where code can be modified and
enhancements can be submitted for contribution.



Q12. What test can Selenium do?
Ans. Selenium is basically used for the functional testing of web based applications. It can be used for
testing in the continuous integration environment. It is also useful for agile testing



Q13. What is the cost of Selenium test suite?
Ans. Selenium test suite a set of open source software tool, it is free of cost.



Q14. What browsers are supported by Selenium Remote Control?
Ans. The test automation expert can use Firefox, IE 7/8, Safari and Opera browsers to run tests in Selenium Remote Control.



Q15. What programming languages can you use in Selenium RC?
Ans. C#, Java, Perl, PHP, Python, Ruby



Q16. What are the advantages and disadvantages of using Selenium as testing tool?
Ans. Advantages: Free, Simple and powerful DOM (document object model) level testing, can be used for continuous integration; great fit with Agile projects.
Disadvantages: Tricky setup; dreary errors diagnosis; can not test client server applications.



Q17. What is difference between QTP and Selenium?
Ans. Only web applications can be testing using Selenium testing suite. However, QTP can be used for testing client server applications. Selenium supports following web browsers: Internet Explorer,
Firefox, Safari, Opera or Konqueror on Windows, Mac OS X and Linux. However, QTP is limited to Internet Explorer on Windows.
QTP uses scripting language implemented on top of VB Script. However, Selenium test suite has the flexibility to use many languages like Java, .Net, Perl, PHP, Python, and Ruby.



Q18. What is difference between Borland Silk test and Selenium?
Ans. Selenium is completely free test automation tool, while Silk Test is not. Only web applications can be testing using Selenium testing suite. However, Silk Test can be used for testing client server applications. Selenium supports following web browsers: Internet Explorer, Firefox, Safari, Opera or Konqueror on Windows, Mac OS X and Linux. However, Silk Test is limited to Internet Explorer and Firefox.
Silk Test uses 4Test scripting language. However, Selenium test suite has the flexibility to use many languages like Java, .Net, Perl, PHP, Python, and Ruby.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Wallpapers collections